MAGYAR FINTECH SZÖVETSÉG (b.a.)

Adatvédelmi Tájékoztató

 

Az adatvédelem kiemelten fontos a Magyar Fintech Szövetség számára, ezért a személyes adatai feldolgozásakor nyitottan és átláthatóan járunk el. Az alábbiakban rögzítjük, hogy hogyan dolgozzuk fel és védjük személyes adatait.

Ki kezeli az Ön személyes adatait?

Az Magyar Fintech Szövetség kezeli azokat a személyes adatokat, amelyeket Ön megad. Ez a szervezet felel a személyes adataiért a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében.

Az adatkezelő adatai:

Magyar Fintech Szövetség (b.a.), 1095 Budapest, Soroksári 56. II. em 14. Magyarország

Hol tároljuk az adatait?

Az Öntől kért adatokat az Európai Gazdasági Térség (“EGT”) területén tároljuk.

Tárhely szolgáltatónk:

DoclerNet Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság, 1101 Budapest, Expo tér 5-7. Telefonszám: +36 1 432 3133. Email: info@doclernet.hu

Hírlevél feliratkozás kapcsolódó adatbázis és hírlevél szolgáltatás:

MailChimp, https://mailchimp.com/about/security/.

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?

Az adatait a Magyar Fintech Szövetségen kívül nem osztjuk meg 3. személyekkel vagy vállalkozásokkal.

Adatait soha nem adjuk tovább, értékesítjük vagy cseréljük el marketingcélokból az Magyar Fintech Szövetségen kívül álló külső felekkel. A harmadik feleknek továbbított adatokat csak az Önnek nyújtott szolgáltatás lehetővé tétele érdekében használjuk fel.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?

Adatait az e-mailek, levelezés és az esetkezelés esetében 36 hónapig tartjuk meg.

Mi a feldolgozás jogalapja?

Személyes adatok átvétele törvényi előíráson alapul, vagy szerződés megkötéséhez szükséges, valamint kötelező-e a személyes adatok megadása, illetve ennek megtagadásának mik a lehetséges következményei.

Miért használjuk fel a személyes adatait?

Személyes adatai feldolgozásának oka egybeesik az Ön és a Magyar Fintech Szövetség jogos érdekeinek. Az adatokat felhasználjuk szolgáltatásaink, termékeink és rendszereink fejlesztésére és javítására minden felhasználónk számára. Ebből a célból adatait nem egyéni szinten elemezzük.

Ebbe beletartoznak az elemzések, melyeket arra használunk, hogy a szolgáltatásainkat felhasználó baráttá tegyük, fejlesszük az informatikai rendszereinket, hogy általánosságban növeljük látogatóink biztonságát.

Személyes adatait felhasználjuk

  • kérései, panaszai kezeléséhez, vagy technikai támogatási anyagokkal kapcsolatos ügyintézéshez e-mailen, telefonon és a közösségi médiában.
  • eleget tegyünk a törvényi előírásoknak, bírósági rendeleteknek és a hatóságok döntéseinek.

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?

A belépési nyilatkozaton feltüntetett adatokat:

  • név, cégnév
  • székhely, lakhely, postai cím, email cím
  • telefonszám.

Mik az Ön jogai?

Hozzáférési jog:

Önnek bármikor joga van információt kérni az általunk tárolt személyes adatairól. Vegye fel a kapcsolatot az Magyar Fintech Szövetséggel a tagsag@mafisz.hu e-mail címen és személyes adatait elektronikus formában (e-mailben) 30 napon belül elküldjük Önnek.

Hordozhatósághoz való jog:

A Magyar Fintech Szövetség automatikus úton dolgozza fel személyes adatait az Ön beleegyezése vagy hozzájárulása alapján. Önnek jogában áll kérni, hogy tárolt adatait strukturált, általánosan használt és gép által olvasható formátumban átadjuk Önnek vagy egy másik félnek. Ez 30 napon belül elektronikus formában (e-mail) történik meg. Ez csak az Ön által számunkra megadott személyes adatokra vonatkozik.

A helyesbítés joga:

Joga van kérni személyes adatai helyesbítését, amennyiben azok helytelenek, beleértve a hiányos személyes adatai pótlásának jogát.

A törléshez való jog:

Jogában áll bármely, a Magyar Fintech Szövetség által feldolgozott személyes adatainak törléséhez bármikor, kivéve a következő eseteket:

  • folyamatban lévő ügye van a Magyar Fintech Szövetséggel
  • rendezetlen tartozása van a Magyar Fintech Szövetség felé, a fizetési módtól függetlenül
  • az elmúlt 3 évben gyaníthatóan vagy bizonyítottan nem rendeltetésszerűen használta szolgáltatásainkat, termékeinket
  • adósságát az elmúlt három évben vagy elhunyt vásárlók esetében az elmúlt egy évben harmadik félnek értékesítették.

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:

Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely Magyar Fintech Szövetség „jogos érdekei” szerint történik. A Magyar Fintech Szövetség nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

A korlátozás joga:

Joga van kérelmezni, hogy a Magyar Fintech Szövetség korlátozza személyes adatainak feldolgozását a következő körülmények között:

  • Ha ellenvetése van a feldolgozással szemben, a Magyar Fintech Szövetség jogos érdeke alapján, az Magyar Fintech Szövetség korlátozza az adatok feldolgozását a jogos érdek igazolásának megtörténtéig.
  • Ha állítása szerint a személyes adatai helytelenek, a Magyar Fintech Szövetségnak korlátoznia kell az ilyen adatok feldolgozását a személyes adatok pontosságának igazolásáig.
  • Ha a feldolgozás jogtalan, ellenezheti a személyes adatai törlését, és helyette kérheti személyes adatai korlátozását
  • Ha a Magyar Fintech Szövetségnek már nincs szüksége a személyes adataira, de a jogi kárigényei megvédése érdekében még meg kell tartania azokat.

Hogyan gyakorolhatja a jogait?

Ügyfélszolgálatunk kezelik a fenti jogokra vonatkozó kérelmeket. Kapcsolatba léphet velünk a tagsag@mafisz.hu e-mail címen.

A felügyeleti hatóságnál való panasztétel joga:

Ha úgy gondolja, hogy az Magyar Fintech Szövetség a személyes adatait helytelenül dolgozza fel, lépjen velünk kapcsolatba. Joga van panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál is.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Postacím:1530 Budapest, Pf.: 5., Cím:1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. Telefon:+36 (1) 391-1400. E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:

Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely a Magyar Fintech Szövetség jogos érdeke szerint történik. A Magyar Fintech Szövetség nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

 

Sütik

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű szövegfájlok, amelyek a számítógép vagy a mobil eszköz merevlemezén tárolódnak és a későbbi látogatásokkor aktiválódnak. Ha a szolgáltatásainkat használja, feltételezzük, hogy beleegyezik az ilyen sütik használatába. Amennyiben nem egyezik bele a sütik használatába, azokat böngészője beállításaiban bármikor módosíthatja.

Hogyan használjuk a sütiket?

Mind első, mind harmadik felektől származó sütiket felhasználunk statisztikák és felhasználói adatok gyűjtésére, egyéni formában analitikai eszközökhöz, hogy optimalizálhassuk oldalunkat és releváns marketinganyagokkal láthassuk el.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel a sütikben?

A sütik a mafisz.hu-n nem dolgoznak fel személyes adatokat.

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz a sütikből?

A sütik a mafisz.hu-n nem mentik el személyes adatait.

Mennyi ideig mentjük el az adatait a sütiben?

A sütik a mafisz.hu-n nem mentik el személyes adatait.

A sütik törlése

A sütiket könnyen törölheti számítógépéről vagy mobil eszközéről a böngészője segítségével. A sütik kezeléséről és törléséről mindent megtalál a „Súgó” menüben. A sütiket blokkolhatja is, illetve kérhet értesítést, valahányszor számítógépe vagy mobil eszköze sütiket fogad. Figyelem! Ha blokkolja a sütiket, kat, nem fogja tudni kihasználni honlapunk számos előnyét.

Sütik beállítására vonatkozó információk a különböző böngészőkben:
Google Chrome
Firefox
Microsoft Internet Explorer

 

Ügyfélszolgálat

Online ügyintézést kezdeményezhet a tagsag@mafisz.hu címen. Személyes ügyintézéshez kérjen időpontot.

Az Adatvédelmi Tájékoztató frissítései:

Időnként frissítjük a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót, amit közzéteszünk a www.mafisz.hu webhelyen, azzal, hogy a jelentős változásokat kommunikáljuk.

 

 

2020.márc. 24.